Foto

Ons nichtje is vandaag één geworden en daarom mag dit project nu eindelijk online. 

Ze heeft een mooie retro houten poppenwagen van ons gekregen. Daarbij heb ik een pop gemaakt met verschillende outfits, een knuffel voor de pop, een matrasje en een gehaakte poppendeken.

Foto
Het patroon voor de pop komt uit het boek 'Grappige poppen en beesten, om zelf van lapjes te maken'. Een van oorsprong Japans boek wat in 1981 in Nederland is uitgegeven en ik bij een kringloopwinkel heb gekocht.

Ik heb het patroon gebruikt van de poppen die ook op de cover van het boek staan maar heb wat aanpassingen gedaan op het voorbeeld. Het gezicht heb ik geborduurd en de haren gehaakt met een teddy-garen van Phildar.

Het dekentje heb ik gemaakt met een patroon van een granny square uit het boek 'Haken' van de Action, de rand heb ik zelf verzonnen. Het garen is Katia Monaco Baby gehaakt op naald 2,5.

Het konijntje heb ik gemaakt aan de hand van dit gratis patroon van Janette van The green dragonfly.

 
We zouden een nichtje krijgen en alle pakjes waren al ingepakt. En toen werden we gebeld dat er een neefje was geboren. Dezelfde avond nog aan het haken geslagen omdat het arme kind bijna alleen maar roze spulletjes had. Twee weken later had ik deze deken af. Gehaakt van 7 bollen saskia acryl van de Wibra. De vissen zijn gebreid aan de hand van dit patroon. de achterkant van de deken is afgewerkt met licht grijze fleece.
 
Vandaag 2 glazen potjes omhaakt met roze sparkle acryl van de zeeman. 
Ik heb geen patroon gebruikt en de potjes meteen weer weg gegeven als cadeau.

 
Het fotorek is van TenToon en kun je in elke denkbare kleur laten spuiten.
De lampjes zijn een souvenir uit Antwerpen en verkrijgbaar bij Happy Lights concept store maar ook op andere verkooppunten. 
Foto
Hier nog een foto van ons, afgelopen januari in een heel koud Antwerpen. 

 
Mijn schoonzus heeft afgelopen zomer een prachtig nichtje voor ons op de wereld gezet en dat vraagt om kado's. En als kersverse oom en tante wilden we de kleine natuurlijk wel goed verwennen dus hebben we een 10 dagen pakket gemaakt.
Er zat van alles in, kleertjes, lekkers voor papa en mama, speentje, knuffel, een zelf gebreide deken en nog veel meer. 
Toen alle kado's gekocht waren kon ik me heerlijk uit gaan leven op het inpakken en daarvan zien jullie de resultaten hier. Er is ook nog een grote broer en die heeft natuurlijk een eigen pakket gekregen met o.a. een jongens pop met zelfgemaakte kleertjes en reiswiegje, t-shirts, waterpistooltje (het was hoog zomer) en het boek ZieZo.
Foto
Het pakpapier en het bijpassende accessoires en washi tape komt van de hema. De strikjes, belletjes en het vogeltje zijn van xenos.
De vilten bloemetjes zijn van blokker.
De overige lintjes en washi tape komen uit mij grote collectie knutsel spullen.Mijn vriend heeft de foto's gemaakt en Ojo kroop ook nog even in de foto studio om te laten zien hoe mooi ze is.

 
Naar aanleiding van foto's die ik op het internet tegen kwam heb ik deze deurkransen gemaakt.

Materialen:
- piepschuim krans
- verschillende kleuren wol
- karton
- lijmpistool
- eventueel kerst decoraties
- lint

Ik heb de wol om de piepschuim krans gewikkeld. Dit is een snelle manier om de hele krans te bedekken in elke kleur die je maar wilt. Voor de kerstkransjes heb ik een krans van 15 cm gebruikt en voor de de herfstkrans een grotere van 30 cm. De wol kun je het makkelijkst vast zetten met een lijmpistool omdat dit snel droogt zodat je de wol maar even strak hoeft te houden.

Het karton gebruik je om rondjes van te knippen om pompons te maken. (voor uitleg zijn veel goede filmpjes beschikbaar op het internet)
De grote en het aantal van je pompons hangt af van de grote van de krans en of je nog andere versieringen gaat gebruiken.

Zet de pompons en de eventuele andere versieringen vast met het lijmpistool. Probeer het gewicht een beetje te verdelen anders gaat je krans scheef hangen (net als mijn herfstkrans).


Als laatste lijm je het lint vast aan de achterkant van je krans, of je maakt een lus om de krans heen.
Nu alleen nog een deur uitkiezen om deze super snelle krans op te hangen.

Bij de herfst krans heb ik kerstballen gekocht in bijpassende kleuren zodat hem na de sinterklaas kan veranderen in een kerstkrans. De kerstkransjes zijn kado's voor onze opa's en oma's.
 
En dat vieren we met een zelf gemaakt feestmutsje.
Omdat ik nogal gehecht ben aan mijn vingers heb ik me er maar niet aan gewaagd om Ojo een mutsje op te doen en moeten jullie het dus doen met een foto van een zich heel ongelukkig voelenden Treelo. Mutsje meteen maar weer afgedaan.